onsdag 4. november 2009

Juletanker og hverdagskos

Ikke mye å blogge om her i gården om dagen.. Dagene går i ett med full fart både på jobb og på fritiden. Har mange drømmer og tanker, men mangler på en måte piffen og pågangsmotet til å sette igang med kreative prosjekter. Og så mangler jeg jo faktisk også tid..... Noen som har litt tid å låne bort? Men drømme kan jeg, selv om det blåser rundt ørene. Jeg synes Cocoon-serien fra Holmegaard er vakker. Hadde ikke hatt noe imot om et par av disse telysglassene fant veien til under mitt juletre... Vakker også i lilla ;-) Me like!Kjempegod idè! Hvorfor ikke telle ned til jul i stedet for å telle opp? Det finnes uante muligheter for å lage dekorative adventslys med et enkelt utgangspunkt. Jeg skal snart ut på konglejakt, så får vi se 1. desember hvordan årets adventslys blir seende ut her i huset.


"Karen Blixens jul". Serien fra Holmegaard inneholder mange vakre ornamenter til å henge på treet eller bruke til pynt ellers i huset. De finnes i sølv og gull. Jeg holder en knapp på ornamenten i sølv.Enkelt og vakkert. Jeg gleder meg som en unge til å pynte juletreet. Sånn er det hvert år. Her i huset går ungene tidlig til sengs lille julaften. Vi pynter svært lite i desember, men etter ungene har gått til sengs kommer alt frem fra kjelleren. Vi voksne koser oss med julelukter i huset og noe godt i glasset, mens huset pyntes etter beste evne. Tanken er at ungene skal stå opp julaften morgen, fulle av forventninger til dagen, og fryde seg over stemningen et julepyntet hus gir. Ikke minst over juletreet, som aldri er likt fra år til år. Jeg tror de gjør det. Fryder seg. Klemmer på pakkene under treet. Koser seg med forventningene og stemningen.Men inntil adventstiden setter inn, er vel stemningen mest som dette hjemme hos oss;
Lillemor i full fart, og vi andre rimelig novemberslappe.

Da er det godt jeg har kosekroken min foran peisen. En enkel benk, dekket med en deilig silkemyk fell av tibetlam. Putevaret er gammelt og håndbrodert - antakelig av mammas tante. Her koser jeg meg!

2 kommentarer:

  1. Så du har funnet Karen Blixen serien du også? Jeg så hjertet på Glassmagasinet her forleden. Nyyyyyyyyyyydelig!!!!! Men siden jeg hverken skal har førjulstid eller julefeiring hjemme i år, må jeg kanskej kjøpe et sånt for å ha med meg på turné.

    Avkommet ditt gjør forresten en god figur der du vet ;-)

    SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hyggelig melding.