tirsdag 17. november 2009

Den som leter finner Har ikke blitt mye tid til å blogge i det siste. Dagene virker å gå i ett fra morgen til kveld, og mørketiden - som vi så til de grader føler på kroppen her nord, tapper en for energi. Helt ulikt vanlige meg har jeg krøpet til køys før kl. 22 om kvelden..... Da blir det liksom ikke veldig mye tid til kreative sysler etter at ungene er ii seng. Men det går over! Bildet over er fra månedens prosjekt. Da vi kjøpte hus for omlag seks år siden, hadde vi store planer om å renovere hele huset, bit for bit, uten stopp inntil alt var tatt. Jommen sa jeg smør... Utrolig hvor fort piffen går ut av en når man har holdt på med "storoppussing" noen måneder. Nå er mesteparten av huset tatt, og noe er strengt tatt klart for runde nr. 2, men kjellergangen har stått urørt inntil nå. Etter timer med skrape, damp, banning, sverting og lynol for å få bort gammelt belegg med ullfilt under, har vi altså nådd inn til treet. Nå gjenstår grunning og maling med sterk gulvnaling, før trappen forhåpentligvis kommer til sin rett i helhvite omgivelser. 
En annen ting er at det er fantastiske fargevalg de gjorde den gang huset ble bygd i 1967. Bare se på trappevangene i knall orange!!! Vi fant også knallturkise gulvlister. Ikke den trendy turkise fargen, akkurat...
Mon tro om ikke helhvitt vil komme til å gjøre susen her? Jeg gleder meg!Rommet til  minstebror står også for tur når det gjelder oppussing, men enn så lenge er veggene grønne - syrlig grønne. Men fargen har faktisk fungert de årene vi har hatt den. Det jeg vil vise her er sengesettet jeg fant da vi ryddet og pusset opp boden. Mitt gamle sengesett. Jeg har sovet mange netter og drømt mange drømmer liggende i dette. Ekstra artig er det at det fortsatt er i så god stand at det kan brukes.
En detalj fra sengesettet. Mon tro om du ville funnet en piperøykende gartner på dagens barnesengetøy?

2 kommentarer:

 1. Hei!

  Vi skal også male trapper så jeg er veldig interessert i å høre hvilken maling du bruker og hvilke erfaringer du får underveis.

  Hyggelig sengesett.Fikk meg til å tenke på det jeg fikk av farmor da jeg var lita :o)

  SvarSlett
 2. Så hyggelig å se at du er tilbake:-)
  Er innom å sjekker hver dag, men jeg har full forståelse for at mørketiden kommer å tømmer for energi!!

  Et lite tips til valg av maling, må jo være skips maling, mer holdbar en vanlig maling. Vi har brukt vanlig gulv maling i trappen vår, og det er slått av veldig mye skall av den!! Vet ikke om det kommer av bruken, vedlikeholdet eller rett og slett valg av maling.

  Så gøy med sånne sy prosjekter, har en drøm hver dag jeg om å komme igang - og jeg går jo hjemme med Thias - men skjer det noe!! nei!!

  Stå på - kjempe gøy å kunne følge dere:-)

  Store gode hilsner fra Staverns gjengen på andre siden:-)

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hyggelig melding.