tirsdag 23. august 2011

Tilfeldighet og kreativitet


Tilfeldighet er når du snubler over en hel masse kantareller ute i skogen. (Ikke det at vi ikke lette - men man snubler jo på sett og vis over dem likevel...)
 

Kreativitet er når man glemmer tid og sted og tilbringer en hel dag i garasjen med snekring. 


Snart står det et et nysnekret sengetøyskap på soverommet.


Det er utrolig hva en gammel sengebunn og noen rester av listverk kan inspirere til!
Med litt sparkel, pussing og en bøtte hvitmaling blir dette skapet en pryd, tenker jeg. Flinke mannen min! 


Inspirasjon fikk vi også på besøk hos gode venner forleden. De hadde liggende en masse armeringsjern som de ikke skulle bruke, og vips kom ideen om en skjermvegg i enden av hagen. Plassen er solrik, og vi har en stund tenkt på ulike muligheter for å utnytte den bedre, og ikke minst gjøre den koselig (ere) Vi er også veldig glade i klematis, klatreplanter med blomster i forskjellige farger og fasonger, og ved sesongsalget på hagesenteret i fjor, gjorde vi kupp på flere sorter. Disse skal få vokse og blomstre, og til slutt dekke hele "veggen". Jeg gleder meg til neste år!


Folk flest lager jo slike ting, planter nytt og ordner i forkant av sommeren. Vi er ikke som folk flest. Inspirasjon og virketrang dukker på en merkelig måte opp mot slutten av sesongen.....


Til sist må jeg bare vise nok et innslag av tilfeldighet. 
I vår løp minstegutten og vennene hans rundt i nabolaget og lekte ertekrig. Det gikk vel med omlag en boks grønne erter om dagen i en periode. Han var en ettermiddag dypt ulykkelig over å ha slått ut omtrent en halv boks på plenen, og synes jobben med å plukke disse opp var uoverkommelig. Nå kan vi glede oss over masse smakfulle ertebelger som vokser og trives i enden av hagen. Nammis!
(heldigvis var det ikke midt på plenen han mistet dem....)

Nå venter sesongens første korøvelse - og jeg gleder meg!!!
Masse spennende på programmet i høst. Ikke minst gleder jeg meg til tur(ne) til Stavanger om en måneds tid. Er du i Stavanger/Sola-området 22-25 september har du sjansen til å få med deg nydelig kormusikk. 

Ha en fin kveld!

1 kommentar:

  1. Så utrolig fin blogg du har - du har fått deg en ny leser ;) Du skriver godt, med gode innlegg og flotte bilder. Jeg har kost meg med mange innlegg langt bak i tid ;) Skjermveggen din kommer til å bli kjempeflott! Ha en nydelig tirsdagskveld. Klemmer fra Cecilies hverdagslykke

    SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hyggelig melding.