mandag 1. august 2011

Drømmedager


Her nord i landet er vi vant til lange mørke vintre, snø på 17. mai og en vår som, om den kommer, går umerkelig over i sommer - en sommer som kan være kald og regnfull. I motsetning til fjordårets kalde og våte sommer, har vi i år vært velsignet med mye sol og varme. Vi har hatt drømmedager med deilig vær, kun avbrutt av noen få gråværsdager.I går tilbrakte vi dagen på havet. Guttene elsker å fiske, og det er investert i kraftig og heftig utstyr for å fange havets delikatesser. Utstyr i ypperste klasse til tross - fisk av alle slag glimret med sitt fravær.......  
 En mulig årsak ser dere her.
Midt ute på havet dukket det opp to nysgjerrige skapninger. To niser, søte småhvaler, kretset rundt båten vår i en times tid. De kom nært, og var tydelig nysgjerrig på hvem vi var.


For en oslojente som meg er hvaler eksotisk. Mine barndoms somre på hytta i Stavern har gitt minner om makrell og flyndre, krabber og hummer - ikke hvaler!
Desto artigere er det da å oppleve disse vakre, lekne og nysgjerrige pattedyrene på nært hold.


Befinner man seg på havet en vakker sommerkveld da solen ikke går ned, er det lett å glemme klokka. Ungene sovnet inne i båten mens jeg satt på dekk fullstendig fengslet av Jo Nesbøs siste bok om Harry Hole. Da jeg etter lang tid, med solbrent nesetipp, klarte å løsrive meg fra boken ble jeg på nytt fengslet. Denne gang av det fantastiske kveldslyset som skinte gjennom sundet. 
 

I dag morges våknet vi til skyfri himmel og en varme vi her nord sjelden opplever. Liten tvil rådet om at frokosten skulle inntas utendørs i solen. Mens papsen laget pannekaker på lillebrors bestilling, rigget jeg til frokostbordet i hagen. 
Nytraktet kaffe i nyinnkjøpt sommerkopp 
( fra Lofot-tur i forrige uke. Innlegg kommer...)
 Nymodne jordbær fra egen hage. 
Sommerblomster på bordet.
Pannekaker med blåbærsyltetøy.


 


En deilig start på nok en nydelig dag.
Stikkord for resten av dagen har vært strand, bading, soling - og sløving .............


Ekstra luksus var det også at eldstemann på 16 både handlet inn, kokkelerte, dekket bordet og serverte middagen i dag.

LYKKE!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil legge igjen en hyggelig melding.