fredag 21. mai 2010

Familiens konfirmasjonsdebut

Så ble det vår tur! Søndag 16. mai var datoen for Henriks store dag og hans foreldres ilddåp som konfirmasjonspartyfiksere. Planleggingen har foregått en stund, aller mest i hodet, men også i form av spredte innkjøp av lys og pynt gjennom de siste månedene. En apriltur til vakre Henningsvær med obligatorisk besøk på Henningsvær lysstøperi og cafè la grunnlaget for fargevalget på festbordet. Duse blå- og gråtoner på lysene ble utgangspunktet for jakten på de perfekte servietter og blomster.


I nabobutikken fem minutter senere fant jeg seks resirkulerte glassflasker som umiddelbart ble utnevnt til vaser. Det var forøvrig et under at butikkens spanske innehaver lot meg få kjøpe noe som helst, da jeg en smule høylytt forsøkte å oversette teksten under et bilde som viste butikkens innehaver som håndhilste på den spanske kongen. Jeg har jo tross alt hatt 3 år spansk på skolen..... Under det høytidelige bildet stod det noe om "el Reino de España", hvilket jeg spontant oversatte til at spanskekongen hadde vært en tur på Reine. Halloooooo........ Lettere rødmende forlot jeg butikken uten å se meg tilbake. 
Blomstervasene var i alle fall i boks! 
Serviettene fant jeg på Kremmerhuset. Valget falt på skimrende grå "pynteservietter" med preget "barokkmønster". Tidlig i planleggingsfasen hadde jeg bestemt meg for peoner som hovedblomst på bordet, men det viste seg å være umulig å oppdrive så tidlig her nord. Hvite ranunkler derimot kunne blomsterdamen bestille til meg, og som sagt så gjort - om enn til blodpris. Ranunklene ble supplert med lys blå hortensia, hvite fresia og en blomst til som jeg ikke husker navnet på.... Resultatet ble helt som jeg hadde tenkt meg - ikke for søtt, ikke for prangende, men helt perfekt :-)Til middag serverte vi finnbiff, pølser til ungene og koldtbord. Vi bestemte tidlig at dette skulle lages selv, og som sagt, så gjort. Med god hjelp fra verdens mest fantastiske korvenninner, ble resultatet helt fantastisk! Dessuten tror jeg sikkert vi kunne hatt 120 mennesker til middag den dagen uten at noen ville gått sultne derfra, så til neste gang har vi lært noe om mengdeberegning.... (send meg gjerne en mail om du vil kjøpe noen hekto røkelaks, spekeskinke eller fenalår. Eller kanskje en halv kilo majones?????) Dagen opprant med over 20 varme grader og knallsol. En skikkelig sommerdag :-) Så vakker var dagen at løvet på trærne spratt og gresset ble grønt mens vi spiste middag! Seremonien i kirken var rørende og vakker, og vi hadde selvsagt årets flotteste konfirmant. Henrik valgte å stille i bunaden pappaen fikk til sin konfirmasjon, og gutter i bunad er flott!! En liten rørt tåre i øyekroken var ikke til å unngå. Eneste skåret i gleden denne dagen var at mammaen min ikke var tilstede og delte dagen med oss... Festen ble også veldig vellykket, med mange hyggelige folk og rørende taler - men den som stod for den flotteste talen var konfirmanten selv. Han imponerte! Senere dukket flere gode venner opp, noen med instrumenter i bagasjen, til mors store glede. Vi ryddet plass til et musikalsk innslag med konfirmanten selv som solist på Bill Withers` gamle slager "Ain`t no sunshine". Lykke!
Og her kommer en liten billedkavalkade fra dagen;
Og til slutt; KAKE!

4 kommentarer:

 1. Gratulerer med vel overstått konfirmasjon! For en flott konfirmant (men det vet jeg jo fra før :-D)

  Ha ei fin pinse :o)

  SvarSlett
 2. Hei!
  Takk for koselig hilsning. Gratulerer selv med konfirmant. Så flotte bilder du har tatt, og så fin han var i bunad.
  Koselig blogg du har, kommer nok innom igjen ;-)

  Klem ¤

  SvarSlett
 3. Det så ut til at dere hadde en fantastisk konfirmasjonsdag - og så flott som han var i bunad!

  Som du kanskje husker har jeg begynt å samle idéer til neste års konfirmasjon, og da jeg så de nydelige serviettene måtte jeg bare sjekke om de fremdeles var i salg. De hadde akkurat nok igjen, så da klarte jeg jo ikke la være å kjøpe dem... Jeg vet med meg selv at hvis jeg først har sett noe jeg liker, bruker jeg masse tid på å lete etter akkurat det - og ofte går det jo ikke å få tak i lenger... Håper det er greit at jeg "stjal" idéen din ;)

  Hilsen Linnette

  SvarSlett
 4. Alt i orden! Jeg var veldig fornøyd med serviettene, og stjel gjerne ideen! Jeg blir bare glad for at andre liker det samme som meg.
  God sommer!

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hyggelig melding.