torsdag 15. april 2010

Påskeferien 2010 - en kavalkade


I år var altså den første påskeferien familien har feiret sammen noensinne. Turen gikk til fantastiske Grøtavær på Grytøya nord for Harstad.

Vi tilbrakte fullkomne dager i vill natur mellom fjell og fjære. Mye av tiden gikk rett og slett med til å puste dypt ned i magen (noe man i en hektisk hverdag rett og slett glemmer), og å nyte utsikten.


På grunn av ras i Lian - en av de mest rasutssatte veistrekningene i landet, var vi på sett og vis innesperret på Grøtavær. Tatt i betrakning av vi ikke skulle rekke noe, i trengte å handle og bare skulle ta livet med ro, var det igrunn bare godt å vite at
"her skal vi være!"

Minstebror var tidligst oppe hver dag, og etter en kjapp frokost ved kjøkkenbenken var han ute av huset. Han storkoste seg med ski og snowboard ute i snøen, bygde hopp og nøt hvert sekund i eget selskap.

Tidlig om morgenen 1. april, allerede i 7.30 tiden, var Jakob ute. Vi voksne satt i kjøkkenvinduet med kaffekoppen da det som fra intet fløy en gigantisk (og jeg mener GIGANTISK) havørn forbi på nedsiden av huset. På øyemål var den bare et par meter unna Jakob, og fløy i lav høyde. For et syn! Fantastisk majestetisk og skremmende på en gang.
Da vi fortalte historien til resten av familien og feriegjestene, trodde de selvsagt at vi bare tullet. Det var jo tross alt 1. april. Men vi som så det vet det var sant. En sjelden opplevelse :-)Utsikten fra huset vi tilbrakte påsken i var upåklagelig, og endringer i lyset skapte mange ganger magisk stemning.
Bare se over!
Solen skinner så det glitrer blant fjellene.

Det ble også tid til noen gode skiturer. Været var upåklagelig her nord i påsken (til ergrelse for resten av landet, dessverre), og vi fant fort vår favorittløype. Det er noe ekstremt fascinerende med å gå på ski med høye fjell på den ene siden, og havet som slår mot strendene på den andre siden. Det faktum at gradestokken viste 12 plussgrader, gjorde ikke opplevelsen mindre fantastisk.

Det var ingen tvil om at ungene storkoste seg. Alt i alt bestod feriefolket av seks gutter og ei lita frøken, foruten fire voksne. Med sekken full av appelsiner og Kvikk Lunsj, ble noen timer tilbrakt i solhellingen, i t-skjorta, mysende mot Andøya bak et par solbriller. Ungene moret seg med klatring og hopping i snøen.
Det kunne ikke blitt bedre!

"Tørrfisktørking"


Gutta koser seg på påsketur :-)Dette motivet har jeg vel strengt tatt fotografert før, i bloggens spede start. Se bare her.....Men det var en annen årstid, en årstid langt frem i tid!Grøtavær brygge er flott uansett årstid, og jeg må innrømme jeg gleder med til sommeren, for da kommer det til å skje spennende ting på brygga........Han har teknikken inne! Øvelse gjør mester, og Jakob er virkelig en iherdig friluftsmann som ikke er redd for utfordringer av det fysiske slaget -


- selv om det noen ganger kan ende med knall og fall.Gudmor Sigrid og gudfar Rolf var også med oss på påskeferie. De hadde selvsagt med seg verdens fineste Arex, noe som var hyggelig for oss som fortsatt savner Fanny.
Johanne sa faktisk så sent som i dag at hun savner "hunden sin".
Vi har fortalt at hun er død, men har det bra i himmelen, men i dag sa frøkna på 2,5 år at hun vil at "Fanny skal komme ned fra der oppe i lufta". Søtt sagt, men det ønsket kan jeg dessverre ikke oppfylle for henne selv om jeg gjerne skulle :-)

Utsikt fra Skarheimen mot Andøya
 :-)


Utsikt mot bygda Grøtavær og Kvæfjorden.


Alt har en ende - så også årets påskeferie.
Bildene over viser solnedgangen fotografert fra dekket på ferga i det vi forlater Grøtavær etter en magisk ferie. Vår første familiepåske - men garantert ikke den siste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil legge igjen en hyggelig melding.