onsdag 24. mars 2010

En prikkete uke


Til vanlig er lille frøken fjong en hoppende glad og blid lita frøken som elsker å pynte seg med kjoler og er veldig stolt av sine pippi-fletter.

Denne uka er pippi-fletter det verste som finnes! Lillemor har nemlig fått vannkopper. Uken før vinterferien dukket de kløende røde prikkene opp på ryggen til bror på 10 år. Han klødde noe, men hadde igrunn gode dager på sofaen med brus og godteri og ekstra oppmerksomhet fra hele familien. Dette gikk ikke upåaktet hen av hans to mindre søsken, som begge intenst ønsket seg vannkopper!?!
Og slik skulle det gå. Vi styrte klar av vinterferien, men uken etter dukket de etterlengtede vannkoppene opp hos minstebror, til stor lykke den første timen - og deretter til enorm fortvilelse. Vannkoppene var overalt!

Dette til tross - lillesøster syntes fortsatt vannkopper var kult! Men de dukket aldri opp. Ikke før denne uken! Med full styrke. Det kan virke som om antallet vannkopper på ungene har økt proposjonalt med ønske om selv å få de kule vannkoppene, for lillesøster har dem over alt. I øret, i munnen, i hodebunnen. Ryggen, magen og bena er fulle - og de er skikkelig plagsomme!
Men som den frøkna hun er blant alle guttene, står likevel forfengelighet høyt i kurs. Dagen i går ble derfor tilbrakt med røde lakksko på bena :-)


Heldigvis har vannkoppene vært så forståelsesfulle at de har styrt unna vinterferien. Vi er antakelig ferdig med vannkopprunden innen påskeferien setter inn, og det er vi takknemlige for i og med at dette blir den første påskeferien vi skal feire sammen siden vi ble en familie. Det er en skikkelig bonus ved det at far i huset ikke for tiden jobber i kirken. Til vanlig har vi kunnet glemme jul, påske, pinse -ja, selv nyttårsaften som høytider vi kunne være sammen om og nyte (og også de fleste helger.....).
Denne påsken gleder vi oss derfor enormt til alle sammen!!!


I natt fikk jeg det beste komplimentet jeg kunne fått av lillemor. Hun var helt fortvilt og klødde over hele kroppen. Klokka var 03.00, og hun kunne ikke finne ro til å sove. Selvfølgelig fikk hun ligge i storsenga, og mens jeg strøk henne på ryggen for å lindre kløen kommer det fra under dyna;
"Mamma. Jeg liker deg veldig godt! Du skal få en suss av meg."

:-)

2 kommentarer:

  1. ååjj der var det mye prikker gitt! masse god bedring:-)

    min (eller det er jo ikke min,men martin sin;-) turkise tripp-trapp er nok kjøpt i den fargen, så vet ikke fargekoden desverre..

    ha en fortsatt fin kveld:-)

    SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hyggelig melding.