søndag 4. desember 2011

Desember, lys i mørketidaDesember. 
Ordet gir gode assosiasjoner. 
Det er mørkt hele døgnet, men likevel er det tid for lys og varme. Hos oss er det definitivt advent når Bugge Wesseltofts  "It`s snowing on my piano" settes i spilleren og den store adventstjernen hentes frem fra kjelleren og kommer på plass i stuevinduet.


Vi har en tradisjon hos oss med julebord første helgen i desember, og i går var det igjen duket for hyggelig samvær med venner både fra byen og langveisfra. 


I fjor bestilte vi deilig tapas fra Mat av Vahl, mens vi i år bestemte oss for å lage maten selv.
Jeg har en mann som er konge på kjøkkenet, og noe av det hyggeligste vi gjør sammen er å planlegge menyer for våre venner. Dessverre blir det altfor sjelden at vi har tid og anledning til å lage en gjennomført helaften, men nettopp derfor er det dobbelt deilig når vi får det til.


Dessuten gir det meg en gylden anledning til å kunne dekke festbord med mormors gamle servise som jeg er så heldig å ha fått arve. Det vekker gode minner fra snøfylte juler hos mormor på Raufoss i barndommen <3


Røde epler setter litt julestemning på festbordet, og så ble jeg så glad da jeg fant disse søte lyktene forleden. 
Preget heklemønster på keramikk passer godt sammen med julepynten jeg har laget i år.Vi hadde en utrolig trivelig kveld og natt, med deilig mat, bobler i glasset og sprudlende besøk.
Hun som hadde reist lengst for å komme hit hadde attpåtil tatt med seg sin harpe, så utpå kvelden ble det vakker harpemusikk og sang. 
Vi er heldige!


Buketten på festbordet er drivved pyntet med årets produksjon julepynt. Cernithjerter og stjerner preget med blonde og/eller små ord


Kvelden kan vel rett og slett oppsummeres med dette ordet; JOY

Ha en fin 2. søndag i advent!
Nå fyker jeg avgårde på julekonsert.
2 kommentarer:

  1. så hyggelige bilder og kjempefint dekket bord ♥

    SvarSlett
  2. Dumpet tilfeldig innom, og fant en nydelig blogg! Letet etter et dikt om desemberlys, kanskje du har et?

    SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en hyggelig melding.